Happy påske-cupcakes i pastellfarger!

GOD PÅSKE! Det er så gøy å bruke kreativiteten, og leke seg med pynt av cupcakes! 

Disse blir man rett og slett glad av å se på! De er ikke så vanskelige å lage, men ser imponerende ut på kakebordet!

Kanskje en fin aktivitet med barna? Eller me-time på kjøkkenet? (I love it!!)  Eller trenger du noe å servere besøket? Disse er perfekte! 

Her er det bare å leke seg med form og farger! Kos deg :D

 

Oppskrift cupcakes (ca 15 stk): 

  • 150 g smør
  • 150 g mørk kokesjokolade
  • 2 ts vaniljeekstrakt, evt 2 ts vaniljesukker
  • 0,25 dl sterk kaffe
  • 3 egg
  • 150 g seterrømme
  • 150 g hvetemel (kan evt byttes ut med glutenfritt lyst mel)
  • 1/2 ts bakepulver
  • 1/2 ts natron
  • 200 g brunt sukker

Oppskriften fant jeg på Idagranjansen.com

 

Topping:

  • 200 g hvit sjokolade
  • Fargerikt kakestrøssel
  • Spiselig glitter
  • Pastafarge/gelefarger

 

  • Små sjokoladeegg

 

  • 100 g mørk kokesjokolade, smeltes

 

  • 1/2 pk oreokjeks, fjern det hvite og knus kjeksene til smuler

 

 

Fremgangsmåte cupcakes:

- Smelt smør og kokesjokolade på svak varme i en kjele, bland godt sammen. Tilsett kaffe og vaniljeekstrakt.

- I en bolle pisker du sammen egg og rømme.

- I en annen bolle blander du sammen de tørre ingrediensene. Tilsett sjokoladeblandingen og rømme/-eggblandingen, og rør til du får en klumpfri røre.

- Fyll røren i muffinsformer (ca 3/4 fulle) og stek i ovnen på 175 grader i ca 20 minutter. Avkjøl

 

Fremgangsmåte topping og pynting:

- Smelt den hvite sjokoladen, og fordel den i to skåler. I den ene skåler tilsetter du litt rosa pastafarge og rører godt, og i den andre litt grønnfarge. 

- Kle en skjærefjøl etc med bakepapir og bruk en skje til å helle over den rosa sjokoladen. Bruk en annen skje til å tilsette den grønne sjokoladen. Påfør i det mønsteret du måtte ønske. 

- Dryss over kakestrøsselet, og evt spiselig glitter. Sett kaldt til sjokoladen er helt stiv.

- Brekk sjokoladen i ulike trekanter. 

 

Montering:

- Bruk en skje til å smøre litt smeltet kokesjokolade på muffinsen. 

- Dryss kjekssmuler over sjokoladen. 

- Stikk en rosa & grønn sjokoladetrekant litt ned i muffinsen, forsiktig så den ikke knekker, men langt nok ned til at den sitter godt.

- Legg ett eller to sjokoladeegg fremfor sjokoladepynten. 

Voila! Server gjerne med det samme, cupcakes er alltid best ferske ;-)

 

 

 

 

 

4 kommentarer

Becca Alexandra

14.04.2017 kl.02:38

Nam, det så syyykt godt ut :D Takk så mye for oppskrif <3

Camilla Madelen

18.04.2017 kl.12:16

Becca Alexandra: De var veldig gode :) Du burde prøve :)))

Victoria Larsen

14.04.2017 kl.09:55

Ser kjempe godt ut!!:)

Camilla Madelen

18.04.2017 kl.12:16

Victoria Larsen: Kjekt å høre! :D

Skriv en ny kommentar

Camilla Madelen

Camilla Madelen

26, Ålesund

Hei, så hyggelig at du tok deg turen innom bloggen min! Jeg ELSKER å bake!! Det går faktisk sjelden en dag forbi uten at jeg har kost meg med baking! Du finner få bløtkaker på bloggen min, her er det mektige, saftige kaker som gjelder! I denne bakebloggen finner dere oppskrifter, "steg for steg" - bilder og alt annet som har med baking å gjøre. Jeg gleder meg til å dele min bakereise med dere! Følg med videre for fristende bakverk :)

Kategorier

Arkiv

hits